Testi Kebabı Tarifi Nedir?
Testi Kebabı Tarifi Nedir? Orta Anadolu Bölgesi’ne, özellikle Nevşehir ve çevresine özgü bir yemektir. İsmini, yapımında kullanılan toprak testi veya testiden alır. Bu kebap, Osmanlı döneminden bu yana yapılan geleneksel bir yemektir ve kapalı ortamda uzun süre pişirilerek etin ve sebzelerin lezzetinin yoğunlaşmasını sağlar.
Testi Kebabı Tarifi Nedir? keşfetmek üzeresiniz. Daha fazla yorum ve farklı Yemek Tarifleri için Yemek sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Testi Kebabının Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet büyük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kekik
- 1 adet testi (desti)
- Hamur (testinin ağzını kapatmak için)
Hazırlanışı
- Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri, biberleri ve sarımsakları küçük parçalar halinde kesin.
- Kuzu etini, doğranmış soğan, domates, biber, sarımsak, sıvı yağ, domates salçası, tuz, karabiber ve kekik ile karıştırın.
- Testiyi temizleyin ve içini hafifçe yağlayın.
- Hazırladığınız karışımı testinin içine doldurun.
- Unu bir kaba alın ve yavaşça su ekleyerek sert bir hamur yoğurun.
- Hamuru testinin ağzını kapatacak şekilde açın ve testinin ağzını sıkıca kapatın.
- Testiyi dik bir şekilde fırına yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 180-200°C fırında yaklaşık 2-3 saat pişirin. Bu süreçte testinin içinde et ve sebzeler kendi buharında pişerek yumuşar ve lezzetlenir.
Testi Kebabı, özel sunumu ve lezzeti ile dikkat çeken bir yemektir. Testi içinde pişirilmesi, malzemelerin aromalarının birbirine karışmasını sağlayarak zengin ve yoğun bir tat oluşturur
Yorum göndermek için lütfen giriş yapın.